Satisfacció dels ajuntaments i valoració continguda dels ecologistes sobre la moratòria d'un any per construir en espais urbanitzables no consolidats de la Costa Brava.
El pas endavant que la Generalitat va anunciar el passat mes de novembre i ha fet ara permetrà paralitzar les promocions urbanístiques i blindar elk patrimoni costaner de 22 municipis, on segons la legislació actual s’hi podrien construir fins a 30.000 habitatges nous entre les més de 4.000 hectàrees repartides en 142 sectors que actualment són urbanitzables.
Els ajuntaments, alleujats amb la implicació del Govern
Des dels Ajuntaments, que havien reclamat la implicació de la Generalitat, valoren positivament el pas i consideren que els dóna la raó en les limitacions municipals per abordar la qüestió.
Satisfacció molt més continguda, la que han mostrat els grups ecologistes. SOS Costa Brava reclama que la moratòria vagi més enllà i també aturi obres ja en funcionament com poden ser les d'Aigua Xelida la Sa Reira Living.
Les entitats que formen aquest conglomerat reclamen valentia a la Generalitat i que faci un pas més desclassificant definitivament els sols urbanitzables afectats per la congelació.
Els ecologistes, vigilants
SOS Costa Brava adverteix que estaran atents a com els ajuntaments tradueixen la moratòria i vigilaran el desenvolupament de projectes que ja han començat com el Sa Riera Living, la Pineda de'n Gori o Aiguacel a Aigua Xelida.
SOS Costa Brava creu que la moratòria és una petita gran victòria i assenyala que permetrà aturar l'urbanització de la Pedrera de s'Antiga i la de Cala Aiguafreda.
Comentaris (0)