INTERVENEN: Pedro Balda, Doctor en Enologia de la Universitat de la Rioja; Dolors Vidal, directora de la Càtedra de Gastronomia, Cultura i Turisme de la UdG; i Lluís Molla, president de la Fundació Remença XXI
Calonge podria tenir varietats de vinya úniques al món i és la Universitat de la Rioja la que, si es dóna el cas, ho confirmarà, en conèixer els resultats de l'estudi genètic que ja s'està portant a terme.
L'estudi és un projecte a llarg termini impulsat per l'Ajuntament de Calonge i Sant Antoni i la Càtedra de Gastronomia, Cultura i Turisme de la UdG. Consisteix a identificar genèticament fent un anàlisi de l'ADN de les diverses varietats de raïm que hi ha a Calonge i contrastar-los amb les 1.700 mostres de què disposa la base de dades de la Universitat de la Rioja, amb l'objectiu de resoldre si tenen alguna similitud amb altres varietats existents o si són úniques i singulars.
Prèviament el doctor Pedro Balda havia realitzat un primer informe on va detectar més d'una vintena de mostres, algunes d'abans de la fil·loxera, que aparentment presentaven variants que feien dubtar sobre la seva correspondència amb varietats de raïm ja classificades.
Per realitzar l'estudi s'han recollit una quarantena de varietats conegudes en l'àmbit local com la Negra del Caïm, Cua d'Ovella, Abeller, Mollí o Txumoll. Ara toca esperar els resultats.
Comentaris (0)