El Pla de gestió de la sèpia a les badies de Pals i Roses, aprovat aquest 1 d’octubre, ha establert una veda anual i una limitació de captures en la pesca recreativa. En la configuració d’aquest pla hi han participat tots els sectors implicats, des dels pescadors fins als científics. De fet, la sèpia, com també el calamar, són dues espècies que s’han vist greument afectades pel temporal Glòria.
Amb la implementació dels acords sorgits del Pla de gestió de la sèpia es pretén fer més sostenible la seva captura, així com ajudar l’espècie a reproduir-se millor. L’objectiu, segons els pescadors, és equilibrar la balança i respectar el medi marí.
Un dels resultats sorgits d’aquesta trobada és la implementació d’una veda. L’aturada s’ha iniciat al mes d’octubre, perquè en aquesta època les sèpies presenten una mida inferior respecte a la resta de l’any.
La seva pesca professional gaudeix d’especial importància entre les aigües del cap de Begur fins a l’Illa de Maça d’Oros, al Cap de Creus. En concret, durant la primavera els pescadors poden estar durant 4 mesos seguits presentant com a únic objectiu la captura de la sèpia. Així doncs, representa una activitat de gran rellevància tant a nivell social com econòmic a la zona.
Per acabar-ho d’adobar, a causa del temporal Glòria la quantitat de sèpies i calamars s’ha vist minvada. Aquesta és una problemàtica que a hores d’ara es comença a fer present, però que amb els pròxims mesos i sobretot durant la primavera es veuran realment quins han sigut els danys causats en aquestes dues espècies.
Comentaris (1)