La UdG organitza una estada internacional per estudiar l’adaptació territorial al Baix Ter

La Universitat de Girona ha preparat una estada internacional a la zona del Baix Ter amb estudiants de màster catalans, finlandesos, holandesos i italians. L'objectiu és que els alumnes treballin conjuntament per plantejar propostes per adaptar el territori als canvis causats pel canvi climàtic. El projecte forma part del programa Erasmus+ i vol que els estudiants pensin iniciatives per protegir la zona de l'emergència climàtica. 

Estudiants de Girona, Finlàndia, Països Baixos i Itàlia estan realitzant una estada internacional a Torroella de Montgrí i Pals per estudiar com afectarà el canvi climàtic al territori i quines propostes es poden fer en l'àmbit paisatgístic. Des del 12 fins al 19 de setembre alumnes i professors visitaran diferents espais del Baix Ter per conèixer les característiques del territori per saber com s'ha de plantejar el futur de la zona.

L'enfocament principal de l'estada es basa en el paisatge i la seva escala urbanística per fer propostes a partir d'aquesta. Els plantejaments han d'incloure aspectes urbanístics, de natura i turístics que són alguns dels elements de la zona.

Els participants són estudiants de màster d'anàlisi i disseny de paisatge, disseny de territori, arquitectura i geografia, cosa que permet posar en comú diferents camps relacionats amb el treball de l'estada. La iniciativa també afavoreix a compartir diferents maneres d'estudiar i el desenvolupament del territori.

Una de les activitats ha estat la sortida amb bicicleta pels camps d'arròs i la gola del ter. A banda d'aquestes rutes, també hi ha una part de treball més pràctic.

Aquest programa ja s'havia realitzat amb estades a Països Baixos i Itàlia per veure quines mesures es poden aplicar a cada país, entenent les necessitats i aplicant allò que permeti mantenir l'economia, la sostenibilitat i el medi ambient de la zona.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeix



Més articles de Medi Ambient