'Mou-te pel mar' és un nou projecte per impulsar la recollida de residus al mar

'Mou-te pel mar' és un nou projecte per impulsar la recollida de residus al mar
La consciència mediambiental d’un pescador de Palamós, en Miquel Ferrés, ha impulsat la creació d’una plataforma digital anomenada Twinapp, que coordina accions de recollida de brossa del medi marí i dels entorns naturals de la Costa Brava, combinada amb l’activitat pesquera i l’esportiva.

La nova tendència esportiva anomenada plogging, nascuda a Suècia i que ja s’ha escampat a tot el món, recull en aquest cas les inquietuds de sectors tan diferents com les confraries de pescadors i els clubs i entitats esportives, ambdós interessants en crear una comunitat basada en els valors saludables i en la millora del medi ambient. I ho fa canalitzat a través d’aquesta nova app que coordina diferents sortides, tant per mar com per terra, i que es converteix en un punt de trobada de diferents col·lectius preocupats per la conservació del mar i que volen aprofitar la seva activitat habitual per promoure una consciència col·lectiva de respecte cap al medi ambient.

Esport, salut i consciència mediambiental són els eixos del projecte “Mou-te pel mar”, que es posarà en marxa amb tres 3 accions que es duran a terme entre setembre i novembre. A Palamós i Sant Feliu de Guíxols el 29 de setembre, a Roses el 27 d’octubre i a Blanes. Aquestes comptaran amb la participació de les confraries de pescadors d’aquests municipis, conjuntament amb RunWomanRun, una entitat sense ànim de lucre palamosina que fomenta les pràctiques esportives.

Les barques que surtin a feinejar durant els dies de la campanya, recolliran els residus que trobin a alta mar, i els dipositaran a la seva arribada a port en uns contenidors habilitats per l’ocasió. La mateixa setmana, els esportistes que es sumin a la iniciativa, ja siguin particulars o provinents de clubs i entitats esportives, s’organitzaran a través de Twinapp per fer una sortida de plogging durant el cap de setmana, que consistirà en fer un recorregut nedant, corrent o caminant pels entorns del seu municipi i al mateix temps recolliran la brossa que trobin escampada pel terra i pel mar. Per la primera sortida, la de Palamós i Sant Feliu de Guíxols, la convocatòria és a les 10h als respectius locals de les confraries de pescadors, situats als molls pesqueres d’aquestes localitats baix empordaneses.

Les inscripcions són gratuïtes i es poden fer a través de www.moute.twinapp.net Una de les singularitats de la campanya és precisament la  mplicació de la comunitat pesquera, ja que d’aquesta manera els pescadors de les diferents confraries són alhora beneficiaris de la iniciativa i promotors d’un moviment social que neix de la preocupació per la conservació del mar.

L’aplicació també contempla les modalitats de l’eco-swimming, que consisteix en la mateixa pràctica però duta a terme a mar obert, en el marc de sortides organitzades entre nedadors, i també la de cycling, extrapolada a l’àmbit ciclista. Des del llançament de l’app s’ha creat una gran capacitat de relació entre els usuaris, que comparteixen la seva afició per l’esport, la promoció d’hàbits saludables a través de l’esport i la preocupació pel medi ambient.

Suport del GALP Costa Brava
Twinapp ha estat seleccionat per GALP Costa Brava com un dels projectes subvencionats a través dels Fons Europeus per la promoció i difusió del plogging i l’eco-swimming. La xarxa social ha estat considerada un projecte innovador que fomenta la pràctica de l’esport compromès amb el medi ambient, en col·laboració amb els ajuntaments i la Federació Territorial de Confraries de Pescadors de Girona. El projecte també compta amb el suport de la Diputació de Girona, la Universitat de Girona, Sorea, GALP i el Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació de la Generalitat.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeix



Més articles de Medi Ambient