Sloppy Tunas crea banyadors sostenibles fets amb plàstics recollits de l'oceà

INTERVÉ: Marc Villalongue, Sloppy Tunas

Aquests no són uns banyadors com qualsevol altre que es pugui trobar al mercat. Són eco-friendly, creats amb material 100% reciclat, amb plàstics recollits tant del mar com de la platja.

Els impulsors del projecte són aficionats als oceans que passen moltes hores prop de l'aigua i la fauna marina i que l'estiu del 2017 van començar a trobar un problema molt comú: els residus de plàstic envaeixen la costa. A partir d'aquí van decidir que calia fer alguna cosa al respecte que contribuís a netejar el mar i a conscienciar a la gent.

Així sorgia Sloppy Tunas com a marca de roba centrada en la creació de vestits de bany d'alta qualitat, significatius i de moda, fabricats a partir de plàstic reciclat recollit pels pescadors locals del mar mediterrani.

Els dissenys, confeccionats de manera sostenible, tenen una història. Cada un dels quatre models representa un tipus de plàstic, com palletes, microplàstics, anelles de les llaunes i embolcalls o bosses de plàstic. Tots els models incorporen també una representació de diferents animals afectats per la presència d'aquests materials a l'oceà, com balenes o tortugues.

Des d'Sloppy Tunas defensen que el problema no és el plàstic en si, sinó l'ús que en fem. Amb aquesta campanya podríem dir que el plàstic torna d'on ha estat recollit, del mar, però en forma de banyador, és a dir, fent-ne un bon ús un de manera sostenible.

A banda de la creació dels banyadors, l'empresa també organitza clean ups en diferents poblacions de la Costa Catalana i que, aquest cap de setmana, han realitzat al municipi de Platja d'Aro.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeix



Més articles de Medi Ambient