Mou-te pel Mar ha recollit 10 tones de brossa durant la primera fase del projecte, sobretot bosses de plàstic i llaunes i fins i tot electrodomèstics. Aquest projecte impulsat pel pescador Miquel Ferrés de Palamós ha comptat amb la col·laboració d'un miler de persones, entre les quals hi ha famílies, entitats, escoles o pescadors, i ha consistit en diverses sortides de plogging a Palamós, Sant Feliu de Guíxols, Roses i Blanes.
Van ser els suecs els qui van inventar el plogging, que consisteix en fer sortides caminant i practicant esport i recollir alhora la brossa escampada pel litoral. Tant ha crescut el moviment, que des de l'organització de Mou-te pel Mar han anunciat un congrés internacional de plogging que tindrà lloc la primavera vinent a Barcelona. Serà una jornada que servirà per posar en comú experiències i compartir projectes similars que ja s'estan duent a terme en diversos països d'Europa o els Estats Units. Alhora, han agafat el compromís d'organitzar noves sortides de plogging en altres municipis de la Costa Brava que s'hi han mostrat interessats.
Amb la seva lluita, Mou-te pel Mar ha ajudat també a visibilitzar els greus efectes del canvi climàtic, una lluita que fa anys que persegueix el col·lectiu dels pescadors, que ha jugat un paper clau en el projecte i que denuncia que cada grau de temperatura que augmenta l'aigua de mar provoca que els bancs de peixos emigrin cap al nord. Un fet, que a la llarga, pot provocar greus problemes en països del nord d'Àfrica que viuen de la pesca.
Comentaris (0)