Intervé: Stella Rahola, Artista
La Fundació Vila-Casas de Palafrugell exposa fins el 17 de novembre una exposició de Stella Rahola en la que reflexiona sobre l'arquitectura, els seus materials i la deshumanització de les ciutats capitalistes.
L'exposició reuneix obres de diferents tècniques i procedències en les que l'artista tensiona fins a l'extrem els materials que utilitza com la porcellana, el vidre, la cianotípia o el col·lodió humit.
L'exposició té dues sales. Una primera titulada 'Antropologia del paisatge' amb porcellana cuïta xinesa i construccions amb calç tradicional de les Illes Balears.
El segon àmbit expositiu treballa amb acer i vidre en diverses formes. Hi ha dues peces d'acer enormes de la Xina que representen la percepció del clima de la zona per part de l'artista.
Més endavant hi ha un conjunt de peces fetes amb pols de vidre i a la part central un conjunt d'estructures de vidre que recreen l'arquitectura d'una ciutat. L'artista ha volgut retratar la deshumanització i les construccions enormes de les grans urbs. Construccions que a diferència del que passava en l'antiguitat només serveixen per expressar el poder i no pas orientar a la societat. Un paisatge urbà, desolat, hostil i sense vida, però a l'hora fascinant.
Després de la ciutat s'erigeixen dues grans peces que són com les torres de babel que qüestionen la globalització i mercantilització del món de l'arquitectura.
Comentaris (0)