Calonge aprova el nou contracte de recollida d'escombraries i neteja

Calonge i Sant Antoni

Data: 30/07/2024

Marc Marquès

L’Ajuntament de Calonge i Sant Antoni ha aprovat per unanimitat el nou contracte de recollida de residus sòlids urbans, neteja viària i de platges i gestió de la deixalleria municipal. 


Durant nou anys Calonge ha aprovat el nou contracte de recollida d’escombraries i neteja per més de 56 MEUR. 

El contracte ha de permetre millores substancials en neteja viària, recollida porta a porta, comercial, poda i zones de contenidors.

Unes millores amb quatre objectius principals: recollir els residus de forma eficient reduint emissions de CO2, millorar les condicions d’higiene en espais públics transitables i zones de bany, impulsar un servei de deixalleria més àgil i funcional i sobretot optimitzar la base de dades perquè permeti crear informació de qualitat. 

S’incorporen dues persones de neteja viària manual i dues brigades d’emergència durant l’any. I no només això, el porta a porta també augmenta. 

Tant és així que el servei porta a porta creix fins al 67% del municipi i es canvien tots els cubells per uns de nous. 

Un contracte que també ha portat un canvi en la recollida comercial. Cada comerç tindrà dues opcions de recollida: matins, tardes o vespres, fins ara només existia una única opció. 

Els dies de servei en la recollida de poda varien. Es passa de tres a sis dies i a més, s’utilitzarà un vehicle exclusiu per aquesta feina. Arriben grans canvis per Calonge i Sant Antoni. 

Unes modificacions que fan que augmenti el nombre de persones fins a dotze respecte al servei actual. 
 

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeix



Més articles de Política