L'Ajuntament de Torroella de Montgrí impulsa un pla d’instal·lacions fotovoltaiques per als equipaments municipals. Un estudi preveu que una desena d’instal·lacions fotovoltaiques puguin cobrir les necessitats energètiques de fins a 47 edificis municipals.
L’Ajuntament de Torroella de Montgrí té enllestit i ha començat a implementar un pla d’instal·lacions fotovoltaiques en equipaments municipals per avançar cap a un model energètic més sostenible, eficient i respectuós amb el medi ambient. Aquest projecte forma part d’una estratègia global de transició energètica per adaptar-se a les necessitats de sostenibilitat actuals i futurs.
El pla consisteix en un sistema d’autoconsum col·lectiu basat en la instal·lació de punts estratègics de generació d’energia solar en equipaments municipals. Ha estat elaborat amb l’assessorament de l’empresa especialitzada ImpactE, especialitzada en serveis informàtics i anàlisi de dades aplicades a la presa de decisions en matèria d’eficiència energètica.
La metodologia d’ImpactE ha permès identificar els edificis municipals més idonis per acollir aquestes instal·lacions, maximitzant l’eficiència i minimitzant les inversions. L’empresa ha estudiat diferents escenaris i ha definit l’estratègia que permet compartir l’energia generada en un mínim d’instal·lacions per al màxim número d’edificis municipals.
La proposta contempla la possibilitat que una desena instal·lacions fotovoltaiques puguin cobrir les necessitats energètiques de fins a 47 equipaments municipals, aprofitant les cobertes i terrenys disponibles sense comprometre altres espais que podrien servir per a projectes futurs.
De les instal·lacions proposades, ja se n’han projectat i executat dues, a l'Espai Ter i la seu de la Policia Local, i actualment s’està executant la instal·lació de la nau de la brigada. Altres instal·lacions proposades podrien ser: Biblioteca de Torroella Pere Blasi, la Biblioteca Mar de Llibres, l'Escola Guillem de Montgrí i el seu gimnàs, el Bombeig aigües residuals urbanització mas Pinell, els pous de captació a Canet de la Tallada, l'ETAP i l'Escola Portixol.
Es preveu una reducció anual d’emissió de més de 100 tones de CO2. Amb una inversió d’uns 497.000 euros, el període de retorn es calcula que sigui en 7,5 anys.
Comentaris (0)