Calonge i Sant Antoni amplia a quinze les varietats úniques de vinya. L'equip investigador de la URV que dur a terme el projecte ha confirmat vuit varietats més desconegudes. Des de l'Ajuntament han anunciat que treballen perquè l'Organització de les Nacions Unides per a l'Agricultura i l'Alimentació reconegui i protegeixi aquest territori de producció de vi com a zona d'especial interès i protecció.
Un estudi de la Universitat Rovira i Virgili de Tarragona ha catalogat quinze noves varietats entre els ceps de les vinyes de Calonge i Sant Antoni. D'aquestes, set ja havien estat detectades per investigadors de la Universitat de La Rioja fa tres anys. Són totes varietats úniques i fins ara eren desconegudes.
Les varietats estan barrejades entre les vinyes i per ara no saben la qualitat que pot tenir. Aquestes varietats s'han mantingut perquè les generacions d'aquestes plantacions han volgut mantenir l'essència de pagesia tradicional.
L'Ajuntament de Calonge i Sant Antoni ha finançat aquest projecte, sorgit de la voluntat de replantar vinyes amb varietats tradicionals, que només es troben al municipi. A més, ara el consistori treballa perquè la zona amb aquestes vinyes especials sigui reconeguda per l'Organització de les Nacions Unides per a l'Agricultura i l'Alimentació (FAO) i catalogui la zona d'especial interès i protecció.
L'estudi ha estat presentat al nou Centre d'Interpretació del Vi de Calonge, que s'ha inaugurat aquest dissabte.
Comentaris (0)