40 voluntaris van retirar 30 bosses plenes d'escombraries de la platja de la Gola del ter. Durant mes de dues hores del diumenge matí amb pluja i vent els voluntaris van retirar aquesta brossa que havia estat arrossegada riu avall per la crescuda del riu, provocada per les darreres pluges.
La iniciativa, vinculada amb el Projecte Sèpia, va néixer després que els des d'aquest projecte que busca millorar la vida marina i la dels pescadors artesanals, es publiquessin unes imatges a les seves xarxes socials, en les que es podia observar una gran quantitat de plàstics i també d’ocells morts. Es tractava d’unes 30 fotges (Fulica atra), que devien quedar atrapades entre les canyes, quan l’aigua les va arrossegar riu avall. Arrel d’aquella publicació, es va crear espontàniament un grup, que es va oferir a fer una neteja de la platja “ABANS QUE ARRIBIN ELS PLÀSTICS AL MAR”.
Es van reunir 40 persones de diverses localitats, que, malgrat el vent i la pluja, van pentinar la platja de la Pletera fins a la Gola del Ter. Es van omplir 30 bosses de mida industrial aportades per l’Ajuntament de Torroella de Montgrí.
Mentre es recollien els residus s'identificaven, separant i apuntant. En total es van recomptar:
Bastonets per les orelles: 430
Taps de plàstic: 260
Ampolles de plàstic: 130
Cigarretes: 230
Bosses i embolcalls per menjar: 120
Ampolles de vidre: 50
Porexpan: 40 trossos grans
Tampons: 25
Llaunes: 15
Varis: 700 peces diverses.
Boris Weitzmann, promotor del Projecte Sèpia afirma que “Aquesta mena d’actuacions te una gran potència didàctica. Tothom s’ha quedat molt sorprès de la gran quantitat de bastonets d’orella que arriba al mar a través de la tassa del wàter. Després de participar en una neteja col·lectiva les persones son encara més conscients de la importància que les accions individuals tenen sobre el medi ambient”.
Comentaris (0)