Un total de 182 veïns i veïnes de la comarca afectats per la pedregada del 30 d'agost s'han apuntat a la recollida d'uralita per a particulars. 124 particulars ja s'han descarregat el material al punt habilitat i 58 més ho faran a la pròxima campanya de recollida a l'octubre.
Tres dies després de la pedregada del passat 30 d'agost, el Consell Comarcal del Baix Empordà va posar a disposició dels veïns dels municipis afectats un formulari a la pàgina web per tal d'apuntar-se a la recollida col·lectiva d'uralita per a particulars. En total s'han apuntat 182 ciutadans, dels quals el 67% són de la Bisbal d'Empordà, 23% de Forallac, 8 veïns de Cruïlles, Monells, Sant Sadurní de l'Heura, 5 de Corçà i 2 de Parlavà.
A mesura que es rebien els formularis des de l'Àrea de Sostenibilitat i Acció Climàtica es contactava amb el particular per conèixer el material a aportar, a la vegada que se li indicava que podia recollir el material de protecció per fer el trasllat del material, i se li atorgava dia i hora per portar-lo al recinte habilitat davant de la deixalleria comarcal de la Bisbal d'Empordà.
Des del Consell Comarcal es va contractar una empresa durant quatre dies, matins i tardes (dijous 8, divendres 9, dilluns 12 i dimarts 13) per a la recepció del material que havien d'aportar els particulars, degudament protegits, tant el material com el ciutadà, per evitar els perills de l'amiant.
Durant aquestes dues setmanes s'ha repartit 156 equips de protecció (EPIS), que constaven de guants, mascareta FPP3 i una granota. 124 particulars ja s'han descarregat el material i 58 més ho faran a la segona campanya de recollida prevista per aquest octubre.
Tot el material recollit serà transportat fins al dipòsit controlat de Castellolí, l'únic de Catalunya que reuneix les condicions per recepcionar aquest tipus de material, amb una previsió que seran unes 50 tones transportades.
El president del Consell Comarcal, Joan Manel Loureiro explica que segueixen "treballant de valent per donar una resposta àgil als desperfectes ocasionats per la pedregada. De moment s'ha fet una primera campanya, però se n'organitzaran les necessàries i tantes accions com calguin per ajudar a la ciutadania."
Per la seva banda, l'alcalde de la Bisbal d'Empordà, Enric Marquès, remarca que "la coordinació amb les diferents administracions és clau per donar una resposta àgil a les necessitats que recollim cada dia dels afectats i afectades". Afegeix que "la major part d'uralita recollida, i de desperfectes, és provinent de la Bisbal d'Empordà. Des de l'Ajuntament continuem recollint incidències i precs dels veïns que esperem poder anar solucionant".
Comentaris (0)