El Museu d’Història de Sant Feliu obre portes amb una exposició sobre Juli Garreta

El Museu d’Història de Sant Feliu obre portes amb una exposició sobre Juli Garreta
Des del museu expliquen que “en el marc de l’any de la Capital de la Sardana de la nostra ciutat, estava prevista una exposició en memòria del nostre compositor més universal, Juli Garreta i Arboix, lligada amb el fet sardanista” en totes les vessants que la ciutat ha viscut al llarg del temps. La pandèmia ha obligat a que la Capital de la Sardana fos traslladada al 2021 però el Museu d’Història ja tenia molt avançada la producció d’aquesta exposició, i l’entrada a la fase 2 de desconfinament ha permès, adoptant totes les mesures de prevenció i limitació d’aforament, poder obrir les portes d’aquesta exposició.

Segons expliquen des del Museu, la mostra “ha tingut el privilegi de comptar amb l'assessorament de Jordi Molina, la implicació de l'Agrupació local d'Amics de la Sardana i el préstec i donació d'altres museus: d'Història de Girona, de Torroella de Montgrí, Orfeó Català, Arxiu Nacional, Arxiu de Sant Feliu de Guíxols” entre altres, així com també de particulars.

La mostra

S’hi podrà trobar un recorregut històric que s’inicia amb el contrapàs com antecedent de la sardana, passant pels instruments de la cobla, informació sobre diferents formacions que la nostra ciutat ha vist néixer al llarg del temps, d’associacions que han mantingut viu el caliu de les audicions i les ballades. També s’hi podran escoltar sardanes.

Des del Museu afirmen “l'exposició us permetrà conèixer una mica millor el seu protagonista trencant algun dels mites que han acompanyat la figura de Garreta d'ençà de la seva mort: el seu suposat autoaprenentatge o el fet de “no haver viatjat prou”. També hi haurà un apartat concret que es dedica a l'entusiasme que la seva obra, més enllà de la sardana, va produir en altres compositors que li eren contemporanis, com Stravinski.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeix



Més articles de Cultura