Intervé: Josep Piferrer, Alcalde de Palafrugell
La platja del Port Bo de Calella de Palafrugell ha celebrat per 53a vegada la seva festa anual més reconeguda del municipi, la Cantada d'Havaneres, donant el tret de sortida a l'estiu a la Costa Brava.
Aquest any, la particularitat ha estat la celebració dels 500 anys de la fundació de la ciutat de l'Havana, que forma part del llegat dels indians catalans que un dia es van embarcar per travessar l'Atlàntic a la recerca de nous horitzons.
Amb aquest pretext, una de les visites més importants de la vetllada ha estat la del cònsol de Cuba a Barcelona, que ha pogut comprovar el muntatge i la passió pel cant més representatiu de la Costa Brava.
La Cantada ha comptat amb els grups de l'Arjau, Son de l'Havana, Port Bo i la cantant Neus Mar. Tots ells han pogut interpretar cinc temes per acabar amb la tradicional cantada de "La bella Lola" i "El meu avi" amb tots els grups i la tradicional onejada de mocadors.
La Cantada ha comptat amb els grups de l'Arjau, Son de l'Havana, Port Bo i la cantant Neus Mar. Tots ells han pogut interpretar cinc temes per acabar amb la tradicional cantada de "La bella Lola" i "El meu avi" amb tots els grups i la tradicional onejada de mocadors. El Port Bo, grup degà de la Cantada, ha estat l'encarregat d'interpretar un dels temes més adients per la ocasió: 'Allá en la Habana'.
Com a novetat, la Cantada ha tingut en compte la discriminació de gènere i ètnia a les havaneres i ha obert una reflexió per evitar reproduir tòpics d'avui dia a través d'una comissió de l'Espai Dona de Palafrugell.
La fi d'aquesta revisió no ha estat censurar el repertori, sinó fer una anàlisi perquè aquells estereotips més misògins del passat no es reprodueixin a les cançons més recents.
Comentaris (0)