INTERVÉ: Jaume Ramot, president del grup Natura Sterna i Josep Maria Bas, biòleg i professos de la UdG
Posar unes pantalles anticol·lisió en els punts on la sinistralitat és més alta, aquesta seria una de les mesures que posarien fi al gran nombre d'aus que durant l'any moren al llarg de la carreterera C-31, sobretot entre Santa Cristina d'Aro i Calonge. El grup Natura Sterna i la Universitat de Girona fa 15 anys que estudien el seguiment de la fauna en aquesta via. Les dades han demostrat que, sobretot en dos trams concrets d'aquesta carretera, hi ha dues espècies molt ameneçades. La zona de cria dels ducs i les òlives és molt propera a la C-31 el que provoca que el pas d'aquestes aus per la carretera sigui molt usual.
El grup ecologista i la UdG han fet arribar al Departament de Territori i Sostenibilitat un informe on detallen aquestes dades i aporten quines serien les possibles mesures per minimitzar els accidents amb aquest tipus d'aus. Un informe que sumat a l'estudi d'impacte ambiental que ha redactat una empresa externa posarien sobre la taula les solucions a executar.
Amb tota aquesta documentació entregada, ara és a la Generalitat a qui li toca moure fitxa per trobar partida pressupostària que permeti executar la instal·lació d'aquestes pantalles anticol·lisió.
Comentaris (0)