Junts per Catalunya guanya la majoria al Baix Empordà

La victòria a Catalunya ha estat pel Partit Socialista de Catalunya. A la comarca del Baix Empordà, però, la formació guanyadora ha estat Junts per Catalunya amb gairebé el 35% dels vots, un total de 17.701. Li ha seguit el PSC amb gairebé onze mil vots i Esquerra Republicana amb 6.398. De la llista comarcal destaca que, a diferència de l'any 2021, CUP i Comuns han quedat últims per la cua en aquests resultats.

Catalunya va viure el 12 de maig la jornada d'eleccions al Parlament 2024 i els resultats han situat a Salvador Illa del Partit Socialista de Catalunya com a guanyador de les eleccions. 

Mónica Rios del Baix Empordà, diputada número 3 del PSC, durant l'entrevista al nostre plató abans de les eleccions, va destacar la pluralitat de les polítiques de la formació demanant, de nou, la confiança dels catalans i catalanes.

Alhora, Esquerra Republicana i la CUP han caigut considerablement respecte a les eleccions de l'any 2021, deixant a l'independentisme fora de la majoria, amb un 43% dels vots.

Ciutadans desapareix i Aliança Catalana entra al Parlament amb dos diputats, un dels quals Sílvia Orriols. A la demarcació de Girona és quarta força per davant de PP, Vox, CUP i els comuns, amb un 9% dels vots.

Pel que fa al Partit Popular, la seva presència es quintuplica per sobre de Vox. A Catalunya i també a Comarques Gironines.

A la comarca del Baix Empordà, però, la formació guanyadora ha estat Junts per Catalunya amb gairebé el 35% dels vots, un total de 17.701. Li ha seguit el PSC amb gairebé onze mil vots i Esquerra Republicana amb 6.398. De la llista comarcal destaca que, a diferència de l'any 2021, CUP i Comuns han quedat últims per la cua en aquests resultats.

"No és una solució, és un camí a seguir"
Maite Selva, diputada de Junts per Catalunya i alcaldessa de Begur 

Davant la majoria de Junts, hem recuperat una declaració de la seva diputada número 5, Maite Selva, durant l'entrevista realitzada al nostre paltó dies abans de les eleccions. En ella reconeixia una aturada de la força independentista, com finalment s'ha pogut veure en els resultats de diumenge.

Amb el 58% de la participació, un 6% més que fa quatre anys, la fotografia electoral de Catalunya aquest 2024 és turquesa i vermella.
Sense majoria independentista, la suma més probable és la d'un possible tripartit entre PSC, ERC i comuns (68 escons) amb Salvador Illa de president. 

Ara bé, Esquerra no vol participar d'un eventual tripartit. El president Pere Aragonès ja va avançar que es quedaran a l'oposició. D'aquesta manera, descarta entrar en cap govern i porta al PSC i Junts a entendre's per garantir la governabilitat.

Fotografia: El Punt Avui, els candidats de Junts de la Costa Brava

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeix



Més articles de Política