L'IRTA presenta els projectes, objectius, necessitats i inquietuds a les autoritats

INTERVENEN: Lluís Amat, diputat de Medi Ambient // // Joan Bonany, director de Mas Badia // Joan Tibau, delegat de l'IRTA a comarques gironines

L'IRTA-Mas Badia, situat a la Tallada d'Empordà, ha acollit la tercera taula institucional aquest dijous. Trobada que aplega persones representants de diverses institucions de les comarques de Girona com consells comarcals, la diputació de Girona o els Ajuntaments.

Aquesta trobada ha servit, un any més, per fer un balanç del darrer any, així com fer valdre i donar a conèixer els objectius, àmbits d'actuació i Pla Estratègic de l'IRTA, que gira entorn de tres objectius: proveir aliments de qualitat i saludables, implementar solucions tecnològiques i desenvolupar sistemes alimentaris sostenibles.

IRTA es marca cada any una sèrie d'objectius. Els fixats el 2020 són dels que s'han donat comptes en aquesta trobada. Malgrat la situació de pandèmia, els objectius han estat assolits amb èxit.

Les fites més destacades d'aquest 2021 són tres projectes en concret: 'PECT Girona, Regió Sensible a l'Aigua', 'PECT Girona, Sistema Alimentari Sostenible', i el Pla d'Acció amb la Diputació de Girona per al període 2021-2024.

L'IRTA és un institut d'investigació dedicat al sector agroalimentari. La transferència dels seus avenços científics contribueix a modernitzar la competitivitat i el desenvolupament sostenible dels sectors agrari, alimentari i aqüícola per proveir aliments sans i de qualitat als consumidors, així com millorar el benestar de la població.

A la trobada d'aquest dijous hi han assistit, entre d'altres, representants del Consell Comarcal del Baix Empordà, de la Cambra de Comerç de Girona, de la Diputació de Girona i d'ajuntaments com els de La Bisbal d'Empordà, Torroella de Montgrí i Palamós.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeix



Més articles de Medi Ambient