La justícia de pau reivindica el seu paper dins el sistema judicial

Els jutges de pau són càrrecs imprescindibles pels municipis. La llei d'Eficiència que vol aprovar el govern de l'estat podria comportar l'eliminació d'aquest càrrec judicial. Aprofitant el dia de la justícia de Pau, on hi ha assistit el conseller de Justícia i Qualitat Democràtica, Ramon Espadaler, l'Associació Catalana en pro de la Justícia ha reclamat al govern català que lluiti per evitar-ho. La jornada també ha servit per guardonar a 24 jutges. 

L'Associació Catalana en pro de la Justícia ha celebrat la diada de la Justícia de Pau a Catalunya. S'ha premiat a 24 jutges de pau en una diada que serveix per reivindicar la seva figura dins el sistema judicial.

A la diada hi ha assistit el conseller de Justícia i Qualitat Democràtica, Ramon Espadaler. És per això que l'associació ha insistit en la importància de conservar la figura dels jutges de pau. La Llei d'Eficiència aprovada pel Consell de Ministres, que s'ha de votar al Congrés dels diputats, podria suprimir aquest càrrec. Espadaler ha reafirmat que ja han traslladat al ministeri la necessitat de mantenir els jutges de pau a Catalunya, a banda de tractar altres necessitats.

Dels 24 guardonats, tres han estat premiats amb la Gran Creu de la Justícia de la Pau. D'altra banda, 21 han rebut la Medalla d'honor. Un reconeixement a la feina de tot l'any.

Del Baix Empordà també han rebut la medalla d'honor el jutge substitut de Palafrugell, Miquel Mascort, i el jutge de Pals, Pere Agustí. A Catalunya hi ha 898 jutges de pau. Aquests tenen la funció de resoldre conflictes en municipis on no hi ha jutjat de primera instància. Castell-Platja d'Aro i s'Agaró n'és un exemple i el 2023 van rebre un miler d'actes.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeix



Més articles de Política