INTERVENEN: Carles Puig, CUP / Maite Bravo, En Comú Guanyem / Xènia Sala, Esquerra / Xavier Dilmé, TxLB
El govern de La Bisbal d'Empordà va votar dividit una moció d'un dels seus socis, la CUP, que es posicionava contra l'anomenada Llei Aragonès, nom que ve del vicepresident de la Generalitat, el republicà Pere Aragonès. El text regula aquells contractes onerosos, és a dir, amb benefici per al contractista, que licita l'administració catalana per oferir prestacions de caràcter social, educatiu i sanitari. Des de diversos sectors de l'esquerra alternativa es considera que és una porta a la privatització massiva dels serveis.
Des de la CUP aixì ho exposaven al ple bisbalenc. Creuen que és una llei que s'allunya de les anomenades eines d'Estat que el govern català hauria d'elaborar.
Es va sumar als tres regidors cupaires la representant dels comuns a l'executiu local, Maite Bravo. Exposava que aquesta llei necessitaria una normativa prèvia de serveis concertats que ara per ara no existeix.
El soci majoritari del govern, Esquerra, no podia donar suport a la moció, òbviament, a l'anar aquesta en contra del coordinador nacional del seu partit. Van argumentar també que la discrepància amb els seus companys de la CUP i En Comú Guanyem està permesa.
En qualsevol cas la moció cupaire no va tirar endavant i és que cap de les tres forces de l'oposició s'hi va sumar. PSC i Compromís per La Bisbal - JxCat ho van fer amb un discurs moderat que matisava els postulats de la CUP. Tots x la Bisbal, a través del seu representant Xavier Dilmé, en canvi, van aprofitar per ser crítics amb el model de socialisme econòmic que els anticapitalistes defensen i els va recordar que van ser ells qui van permetre el govern Torra.
Mentrestant, sí que hi va haver unitat entre els membres del govern davant una moció del PSC que demanava decidir d'una vegada per totes si s'aposta o no per la municipalització del servei d'aigües. Tots tres partits van tombar-la i van coincidir en que s'ha de treballar molt encara amb el tema, malgrat que les posicions puguin ser diferents. La CUP, per exemple, té molt clar que està a favor de la municipalització, mentre que Esquerra, de moment, no s'ha posicionat públicament.
__
Comentaris (0)