Begur continua patint l’aturada de llicències d’habitatges d’ús turístic

Begur

Data: 28/08/2024

Júlia Moner 

Begur continua patint l’aturada de la concessió de noves llicències d’habitatges d’ús turístic. Des de l’Ajuntament esperen resposta a una proposició de llei que van presentar per aconseguir una certa capacitat de decisió. I treballen de valent per poder decidir quins espais del municipi poden acollir habitatges d’ús turístic
.

La Costa Brava Centre és una de les destinacions turístiques estrella durant l'època d'estiu. Però a principis d'any, alguns pobles, com Begur, van veure com la possibilitat que hi hagués una frenada en el turisme, era real.

Amb l'aprovació d'un Decret llei, per part de la Generalitat de Catalunya, el municipi es va veure obligat a aturar la concessió de noves llicències d'habitatges d'ús turístic. I això podia arribar a comportar una disminució en les persones que visiten el territori i, conseqüentment, una frenada en el principal motor de l'economia del poble.

La Generalitat va aprovar el decret de manera urgent i ràpida, perquè considerava que s'havia de dimensionar un mercat de lloguer d'habitatge permanent i habitual a tota Catalunya. Però, des del consistori de Begur, des del primer instant van mostrar una certa oposició en aquest dictamen. I amb la presentació d'una proposició de llei, sol·licitaven, si més no, llibertat de decisió per part dels municipis.

A dia d'avui, la situació està estancada. No hi ha una resolució concreta que doni solució al problema. Però són diversos els pobles que lluitaran per desencallar la situació i tenir capacitat de decisió a l'hora de determinar quins espais del territori són signes d'esdevenir habitatges d'ús turístic.
 

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeix



Més articles de Política