Les pluges omplen de vida l'ecosistema natural de la zona del Baix Ter

Els aqüífers tornen a estar plens i les basses creixen a poc a poc. El Parc Natural del Montgrí, les Illes Medes i el Baix Ter ja ha notat els primers efectes de les últimes pluges. Expliquen, però, que ha de passar més temps per veure una millora de la natura a gran escala. Això sí, espècies com les nàiades encara necessiten temps per recuperar el nombre d'exemplars

Les pluges d'aquest mes de març han estat una gran notícia pel Parc Natural del Montgrí, les Illes Medes i el Baix Ter. Catalunya arrossegava un període de sequera gairebé des del temporal Glòria. Això ha afectat a la salut del parc i de certes espècies. 

Com que faltava aigua, a les basses no hi havia peixos i això ha aturat la reproducció de les nàiades, fent-ne disminuir el nombre. La sequera també ha obert el debat de com ha de ser la gestió de l'Agència Catalana de l'Aigua. Ho fan amb plans de conca que s'han de modificar l'any 2028. De cara a aquest canvi, des del parc proposen una alternativa. 

Això els permetria gestionar l'aigua per a tots els regs que depenen del Ter i, si tornés un període de sequera, mantenir plenes les basses. Ara es comença a notar com creixen els aqüífers i les basses s'omplen. Això sí, per veure com es recupera la natura encara queda temps. A l'espai natural s'hi poden veure espècies com el Corriol Camanegre, que pateix per la presència humana. Són espècies vulnerables que ara es troben en època de nidificació.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeix



Més articles de Medi Ambient