SOS Costa Brava denuncia la privatització de les platges a Begur. Ho ha fet a través d'una acció simbòlica a la plaça de la vila per reivindicar unes platges públiques, a més de la renaturalització de la costa i l'aturada de la construcció d'habitatges en espais naturals. Des de l'Ajuntament defensen l'actualització de les infraestructures i serveis de les platges.
Amb el lema "Si tu em prens la platja, jo prenc la plaça" i amb attrezzo de platja, com inflables, pilotes o cadires, una quinzena de persones s'ha concentrat a la plaça de la vila a Begur per protestar contra la privatització de les platges. Amb aquesta acció simbòlica, SOS Costa Brava i Salvem Begur han denunciat l'urbanisme que qualifiquen de "salvatge" de l'Ajuntament de Begur i la sessió de l'entorn natural per muntar-hi negocis privats com ara guinguetes o lloguer de gandules en platges com l'Illa Roja, Sa Tuna, Aiguafreda o Aiguablava.
Aquesta concentració forma part dels diferents actes de denúncia convocats aquest estiu a la comarca. Des de l'Ajuntament defensen l'actualització de les platges tant d'infraestructures com de sostenibilitat i serveis.
Les entitats ecologistes celebren que la Generalitat hagi aturat la llicència per la construcció de 265 cases unifamiliars i tres hotels a la cala Aiguafreda. Tot i això, continuen denunciant altres actuacions com la construcció de 52 xalets en una vessant de la muntanya de Sa Riera i els 7 habitatges previstos al Puig Montcal, un dels quals ja s'ha començat a construir. En aquests dos casos l'entitat ha presentat un recurs contenciós davant del TSJC. També ho faran en el cas dels dotze habitatges previstos a cala Sa Tuna si l'Ajuntament no ho atura, amb la possibilitat de recórrer via penal.
D'altra banda, SOS Costa Brava va reclamar a l'últim ple del consistori poder fer un seguiment de la redacció del nou POUM. Des de l'Ajuntament asseguren que convidaran a les associacions locals i a la ciutadania a participar-hi.
Comentaris (0)