Demanen limitar l'ús del glifosat pels seus efectes pernicosos sobre el medi i la salut

Les males herbes es poden arrancar amb mètodes manuals, tècnics no químics o llançant glifosat. Aquest darrer producte, però, té associats un seguit d'efectes mediambientals i de salut que fan que potser el remei sigui pitjor que la malaltia. Per això, l'associació Gent del Ter, ha iniciat una campanya per demanar a l'Ajuntament de Torroella i l'Estartit que no l'utilitzi.

El glifosat és un herbicida no selectiu utilitzat per la jardineria urbana i també agrícola. Els seus detractors el defineixen com un antibiòtic que ho mata tot, i com passa amb el cos humà, hi ha dolències que no es convenient tractar-les així.

Gent del Ter recorda que el glifosat té efectes demostrats sobre el risc de patir càncer o parkinson, infertilitat masculina o problemes hormonals. També que  desequilibra el sól i es filtra a les aigües subterrànies, amb la conseqüent efecte que això té sobre la flora i la fauna. Adverteixen que té conseqüències negatives sobre el fitoplàcton, petits amfibis i els insectes com les abelles, elements molt importants per l'ecosistema i algunes espècies en perill d'extinció.

Aquest escampeig que fa el vent del glifosat també té efectes perniciosos sobre l'agricultura ecològica ja que els productors que aposten per aquest tipus de cultiu es veuen contaminats pels que no hi aposten, perdent el seu segell ecològic.
Per tot plegat demanen que es limiti el seu ús tot assenyalant que hi ha alternatives.

L'entitat recorda que hi ha uns 200 ajuntaments que ja s'han declarat lliures de glifosat i que la seva limitació beneficiaria un entorn que té el "privilegi" de tenir un Parc Natural com el del Montgrí, les Illes Medes i el Baix Ter.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeix



Més articles de Medi Ambient