Sant Feliu de Guíxols, Calonge i Sant Antoni i Palafrugell lideren la taxa d'atur a la comarca que suma 2.200 aturats i aturades més
Sant Feliu de Guíxols, Calonge i Sant Antoni i Palafrugell lideren la taxa d'atur al Baix Empordà superant el 13%. La crisi econòmica del coronvirus s'ha acarnissat amb una comarca que té gairebé el 20% del seu PIB en el sector turístic. Si comparem les dades entre Maig del 2019 i del 2020 la situació és desoladora amb 2.207 aturats més en un mes històricament de contractació. En canvi si les comparem amb les del mes anterior hi ha un petit punt d'esperança amb una lleugera contractació als municipis més grans de la comarca.
Sant Feliu de Guíxols amb gairebé 1.500 persones a l'atur i una taxa de poc menys del 14% ha augmentat respecte l'any passat 400 persones sense feina malgrat que comparat amb l'abril hi ha 19 persones més que treballen.
La mateixa situació la trobem a Palafrugell i Palamós. A la vila més poblada de la comarca unes 1.500 persones no tenen feina amb una taxa d'atur que s'enfila fins a quasi el 14%. Entre abril i maig, però, sis persones han trobat feina. Si ho comparem amb l'any passat hi ha gairebé 400 persones més a l'atur. A Palamós maig ha permès contractar 27 persones, essent el municipi de la comarca que més treball ha generat. L'atur és de poc més del 12,5% però ha augmentat en unes 200 persones respecte el 2019.
Calonge-Sant Antoni i Castell-Platja d'Aro destrueixen ocupació
Calonge i Sant Antoni, en canvi, segueix perdent ocupació. 8 persones s'han unit a les llistes de l'atur aquest mes. 200 si ho comparem amb l'any passat. El municipi té unes 650 persones aturades i una taxa que frega el 14%.
La mateixa situació que a Calonge la trobem a La Bisbal amb 751 persones a l'atur. És el municipi que ha destruït més treball entre abril i maig. La taxa d'atur s'enfila a poc més del 13% amb 50 persones més sense feina respecte maig del 2020.
Tres quarts del mateix passa a Castell-Platja d'Aro amb 9 aturats més respecte abril i 200 més si ho comparem amb l'any passat.
A Torroella de Montgrí el mercat laboral entre maig i juny pràcticament no s'ha mogut amb 634 aturats, 2 mes que a l'abril i quasi 200 més que al maig del 2019.
En el conjunt de la comarca hi ha 4 aturats més que a l'abril, quan l'any passat entre els dos mesos més de 400 persones van trobar feina.
Comentaris (0)