Mestres d'arreu de la comarca del Baix Empordà, participen en la 1a Jornada d'Educació Inclusiva amb l'objectiu d'aconseguir pràctiques de millora respecte a l'alumnat i l'intercanvi d'experiències entre docents.
Més d'un centenar de mestres d'arreu de la comarca del Baix Empordà, han participat en la 1a Jornada d'Educació Inclusiva, celebrada a l'Institut La Bisbal.
L'educació inclusiva és un procés pel qual s'ofereix a tots els nens i nenes, sense distinció pel que fa a la capacitat, la raça o qualsevol altra diferència, l'oportunitat de continuar sent membres de les aules regulars i d'aprendre dels seus companys –i amb ells– a l'aula. És a dir, es concep la diversitat com un actiu valuós, no com un problema que caldria homogeneïtzar.
Així, sota aquest pretext, la jornada, organitzada pels Serveis Educatius del Baix Empordà, es planteja preguntes com què es pot fer des del punt de vista del docent, per a millorar i atendre millor a l'alumnat i empoderar-lo.
Per aconseguir, doncs, pràctiques de millora a través de compartir experiències, s'han presentat 8 eines per a una educació inclusiva a càrrec de diferents centres educatius de la comarca.
En definitiva, es tracta d'una jornada matinal amb ponències, bones pràctiques i un punt de trobada i de reflexió sobre l'educació inclusiva, que pot ser molt interessant en l'àmbit docent, des dels equips directius, passant per professorat d'Orientació fins a mestres en general.
Comentaris (0)