Aquest divendres arriba la segona edició de la proposta ‘Parlem d’educació a la Bisbal d’Empordà’, que tindrà tres xerrades al Teatre Mundial i s’allargarà fins el 17 de gener. El cicle enguany fa una ferma aposta per tractar temàtiques sobre igualtat, per tal de donar continuïtat a un treball que es va demanar des del Consell d’Infants Municipal, per celebrar el Dia de l’Igualtat. La proposta està organitzada per l’Àrea d’Ensenyament de l’Ajuntament de la Bisbal d’Empordà i les sis AMPA’s dels centres educatius bisbalencs dins el marc del Pla Educatiu d’Entorn, acordat amb el Departament d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya. Sempre es faran en divendres a les 20 h i seran d’accés gratuït.
El tret de sortida d’aquest divendres 22 de novembre el faran Oriol Oller i Anna Tutzó amb la xerrada Biblioteca, cançons i gènere, que vol reflexionar sobre com fomentar la igualtat des de la petita infància. D’una banda Oriol Oller, professor superior de música del Liceu que combina la docència i la interpretació amb la investigació, abordarà la lírica de les cançons per analitzar com el seu llenguatge no és neutre i crea realitats. Mentre que Anna Tutzó, tècnica de l’associació Espai i Lleure, farà referència als estereotips de gènere i al sexisme que s’amaga darrera els contes infantils: partint dels resultats de l’Escola Tàber de Barcelona, es reflexionarà sobre conceptes com gènere i sexes.
Més endavant, el divendres 11 de desembre, el Teatre Mundial acollirà Gènere i sexualitat a l’aula: cap a una pedagogia femenista, a càrrec de Teo Pardo. Culminarà la segona edició del cicle educatiu la xerrada d’Ester Bonal, I si ens mirem des de les semblances, que analitzarà l’accés a la cultura i a l’art com un dret i que tindrà lloc el proper divendres 17 de gener.
El cicle ‘Parlem d’Educació a la Bisbal d’Empordà’ va néixer l’any passat amb l’objectiu d’oferir uns espais de formació i reflexió a famílies, mestres i professorat de la ciutat. En aquest sentit, el Pla Educatiu d’Entorn pretén coordinar i dinamitzar la comunitat educativa de la Bisbal, creant propostes conjuntes que potenciïn una educació integral. Cal tenir present que el Pla Educatiu és una de les eines de les quals s’ha dotat el municipi des del 2015.
L’Àrea d’Ensenyament del consistori està ultimant els detalls per tal que el municipi s’adhereixi a la Xarxa de Ciutats Educadores i s’estrenyessin llaços amb ACEFIR (Associació Catalana per l’Educació, la Formació i la Recerca) i amb la Fundació Pallach. És per això que l’Àrea d’Ensenyament del consistori destaca la importància de col·laborar conjuntament amb les AMPA’s i els centres educatius: se segueix teixint xarxa amb un objectiu comú i cal subratllar el treball cooperatiu i la coordinació que s’ha establert entre les sis AMPA’s per tirar endavant iniciatives com aquest cicle.
Comentaris (0)