Sant Feliu de Guíxols congela els impostos, però augmenta la taxa d'escombraries

Sant Feliu de Guíxols congela els impostos, però la taxa d'escombraries augmenta a causa del tancament de l'abocador de Solius. Des de l'oposició critiquen aquest increment de l'import de la recollida i gestió de residus.

L'Ajuntament de Sant Feliu de Guíxols ha aprovat les ordenances fiscals per aquest 2025 en el darrer ple. Des del consistori destaquen la congelació dels impostos.

Tot i això hi ha una modificació de la taxa de recollida i gestió de residus. Serà un increment d'uns quasi 4 euros al mes que suposa uns 40 euros a l'any. Això és, segons el govern municipal, com a conseqüència del tancament de l'abocador de Solius i també la nova normativa europea que obliga el ciutadà a fer front al 100%. Tot i això, el consistori aquest pròxim any podrà assumir una part de la despesa.

D'altra banda, el consistori ha proposat la modificació de la bonificació dels vehicles elèctrics o híbrids . Enguany es fa una rebaixa del 50% al 25%.

L'oposició s'ha mostrat crítica, especialment amb l'aprovació inicial de la taxa d'escombraries que ha adquirit només els vots de l'equip de govern, Tots per Sant Feliu i el PSC. L'oposició assegura que amb aquesta modificació s'incrementa el 20% dels rebuts dels domicilis i del 25% dels comerços i recorden que en dos anys la taxa d'escombraries haurà augmentat 100 euros per família.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeix



Més articles de Política