Junts fa una proposta per regularitzar els habitatges afectats per la llei de costes

Junts ha registrat aquest dilluns al Congrés dels Diputats una proposta per regularitzar la situació dels habitatges del passeig marítim de Platja d'Aro afectats per la llei de costes. En concret, registrarà propostes de modificació de la Llei de protecció i ús sostenible del litoral i de la de costes. A Platja d'Aro hi ha uns 800 immobles implicats.

Junts ha registrat al Congrés una proposta per regularitzar els habitatges afectats per la llei de costes a Platja d'Aro. Ho ha fet en coordinació amb el Col·legi de Registradors Estatal i el Col·legi de Notaris de Catalunya. Aquesta contempla establir que els immobles per llei es puguin transmetre seguint el que prescriu la llei hipotecària, donant seguretat jurídica als titulars o a terceres persones que puguin tenir interès en aquests habitatges.

Junts ha explicat que els edificis s'havien anat transmetent i inscrivint successivament des de la seva construcció, però a principis del 2021 la responsable del registre de la propietat de Sant Feliu de Guíxols, expliquen que "es va veure obligada a fer un tancament registral", rebutjant la inscripció d'un habitatge de la zona i, més tard, dels altres.

D'altra banda, la formació apunta que una sentència del Tribunal Suprem va declarar íntegrament nul el reglament general de costes a principis d'any. Junts també ha apuntat que mai s'han arribat a fer les ordres ministerials necessàries per detallar els procediments a seguir en el cas de les transmissions dels immobles exclosos a la llei de costes.

Per això, acusa l'administració d'"inacció" i lamenta que això ha portat a la situació actual. En total, a Platja d'Aro hi ha uns 800 habitatges afectats.

La proposta que ha presentat Junts al Congrés és no legislativa i faltarà que el Govern de l'Estat plantegi aquesta modificació. A més, el grup municipal de Junts a Platja d'Aro presentarà una moció relacionada al ple d'aquest dilluns 21 d'octubre.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeix



Més articles de Política