La pujada de torxes al Castell i la hissada de bandera, un clàssic per iniciar la Diada

Begur

Data: 11/09/2024

El municipi de Begur sempre és un dels que comença a celebrar la Diada nacional de Catalunya més d'hora que la resta de pobles de la comarca.

Any rere any els begurencs, begurenques i totes aquelles persones d'altres municipis que s'hi vulguin sumar es troben la nit del 10 de setembre a les 23:30h de nit a la plaça de la Vila. Allà encenen les torxes i comencen el recorregut que anirà des de la plaça fins al Castell.

Aquest any hi van participar un munt de persones i, quan totes plegades van arribar al Castell -que estava ple-, és quan l'alcaldessa Maite Selva va oferir el parlament institucional.

Aquest parlament va tenir lloc a les dotze en punt de la nit, just en el moment en què ja era oficialment 11 de setembre. I just després va venir el moment més esperat, el de la hissada de la senyera a ritme del Cant dels Segadors.

Finalment, abans de tornar cap a casa es va oferir als assistents un tall de pa de pessic i moscatell.

La jornada festiva a Begur va culminar amb una audició de sardanes de la Cobla Baix Empordà que va tenir lloc a partir de les set de la tarda al mateix lloc on hores abans havia començat la celebració, a la plaça de la Vila.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeix



Més articles de Política