Carles Motas: "El que volem és que la gent de Sant Feliu no se'n vagi a viure fora"

Sant Feliu de Guíxols treballa en projectes estratègics per aquests sis mesos. Entre ells hi ha el desenvolupament d'habitatge de lloguer públic per fer una setantena de vivendes per gent jove o gent gran amb preus assequibles, que fa poques setmanes us vam avançar. N'hem parlat amb l'alcalde, Carles Motas, que ens ha donat més detalls.

Molts municipis costaners de la Costa Brava, especialment els que tenen grans atractius turístics, pateixen una problemàtica endèmica d'accés a l'habitatge. Els ajuntaments treballen en polítiques d'habitatges per facilitar als veïns i veïnes la possibilitat de llogar una vivenda a preus assequibles. En aquest sentit, s'hi ha sumat Sant Feliu de Guíxols que fa unes setmanes va anunciar la compra per 916.000 euros d'aquestes tres parcel·les de l'antiga fàbrica surera Trachsler per construir 70 pisos de lloguer públic amb zones verdes. Tenen previst fer reunions als veïns de la zona per explicar-los al projecte.

Amb aquesta adquisició, l'Ajuntament es planteja buscar subvencions de la Generalitat perquè més endavant el pugui executar una empresa externa

És la primera vegada que el consistori afronta polítiques d'habitatge com aquestes i tot i que saben que no se solucionarà el problema de manca d'habitatge públic, és un pas per facilitar sobretot als joves i la gent gran l'obtenció d'un habitatge amb un preu raonable.

L'Ajuntament ha detectat que el municipi té demanda per anar-hi a residir o comprar habitatges, ja que va creixent amb habitants tot i que la natalitat és baixa.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeix



Més articles de Política