Els propers dies 30 de juny i 1 de juliol, les aigües de Calella de Palafrugell acolliran la que suposarà la 26a edició de la Trobada d’Embarcacions Tradicionals, de manera que l’horitzó marítim de Calella s’omplirà de veles oferint una autèntica imatge de postal. En aquesta nova edició hi participaran una vintena d’embarcacions de vela tradicional (llatina, al terç, àurica, etc).
Enguany, els responsables de la Trobada han aprofitat el 26è aniversari per realitzar un seguit d’activitats, totes al voltant d’un eix vertebrador que serà la presència de les embarcacions de petita eslora integrades al PROJECTE BARCA i també les de l’Associació VELA i REMS de la Catalunya Nord i que participaren recentment en la navegada fluvial pel riu Onyar de Girona. Dins d’aquest projecte, el dissabte 30 de juny al matí es durà a terme un taller, a la carpa de l’Associació dels Amics de la Vela Llatina, on durant tot el dia la mainada podrà realitzar un model a escala d’una d’aquestes embarcacions realitzada pels alumnes d’aquest projecte durant el present curs. Aquest any, un dels objectius principals és fer partícips als nens i nenes de la passió per la navegació i per aquest tipus d’embarcacions tradicionals. La trobada es va iniciar l’any 1992 gràcies a un grup de gent que va decidir que l'espai ideal per mostrar els gran vaixells de vela llatina de Catalunya necessitaven un espai idíl·lic com és el que ofereix Calella de Palafrugell.
Al llarg dels 26 anys d'història hi han participat quasi un centenar d'embarcacions diferents, que han navegat per les aigües de Calella durant els últims dies del mes de juny. Una vegada més, la Trobada coincideix amb la Festa de Sant Pere, la Festa Major de Calella, just una setmana abans de la tradicional Cantada d’Havaneres, que ofereix Calella com el gran aparador d'inici d'estiu a la Costa Brava. El més espectacular i visualment impactant d’aquest esdeveniment és la imatge que ofereix l’arribada de les barques al Port Bo, i tot seguit la imatge de la navegada lliure costejant fins a la Cala Pedrosa, a tocar Tamariu on, com també és tradicional i sempre que el temps ho permet, es fondeja, es pren el bany i els tripulants dinen. Tot i que no és cap competició, les barques, quan són a prop, es miren i procuren navegar millor i més ràpids que les altres.
Foto: Imatge Creativa - Pere de Prada
Comentaris (0)