Un equip de tècnics de l’àrea de Promoció Econòmica i Turisme del Consell Comarcal del Baix Empordà, juntament amb tècnics d’ajuntaments de la comarca ha visitat diverses institucions durant les darreres setmanes per intercanviar coneixements i posar en comú projectes, metodologies i tècniques dins el marc del programa Baix Empordà Socialment Responsable.
Es tracta d' una iniciativa del Programa de projectes innovadors i experimentals, que rep el suport de la Generalitat de Catalunya, el Servei d’Ocupació de Catalunya i el Ministeri de Treball, Migracions i Seguretat social Espanyol.
En la visita a Moià, els tècnics van conèixer de primera mà el procés de constitució del Consorci del Moianès, l’embrió de l’actual Consell Comarcal d’aquesta comarca de creació recent. Aquest ens supramunicipal va començar a treballar des de la promoció econòmica, en un moment de crisi i estancament del sector industrial, i ho va fer a partir de la transversalitat, la cooperació i la visió global per articular un projecte de territori, aplicant el pensament creatiu per fomentar solucions imaginatives als reptes del teixit productiu i econòmic.
A Barcelona, l’equip del Baix Empordà va realitzar una visita d’intercanvi amb Barcelona Activa, l’organisme d’ocupació, formació ocupacional i emprenedoria de la capital catalana. Malgrat que les dimensions, tant de l’ens com de la població que pot atendre, són molt diferents de les del Baix Empordà, d’aquesta estada se’n van poder extreure alguns plantejaments i actuacions que poden ser d’interès per a la comarca, com ara la creació d’expedients únics per als usuaris dels serveis, o el concepte de formació durant tota la vida. Pel que fa a Polinyà, la visita es va centrar en la gestió i desenvolupament de polígons industrials de qualitat, un sector que té camp per créixer al Baix Empordà.
Finalment, la darrera sortida, a Manlleu, va permetre assabentar-se del funcionament de l’Oficina de Promoció Econòmica de la ciutat osonenca, que des de fa uns anys treballa amb una filosofia de desenvolupament integral. Això es tradueix en la concentració de tècnics d’àrees diverses en un sol espai de treball, dinàmica que afavoreix la creació del treball conjunt, ja sigui per abordar projectes d’ocupació, de promoció o de formació. D’altra banda, a DinàmiG, l’Agència d’Innovació i Desenvolupament de la Garrotxa, els tècnics del Baix Empordà van conèixer la gestació i posada en marxa d’aquest consorci, que potencia la innovació a la comarca, tirant endavant projectes que s’adapten a la realitat del territori i els seus habitants.
El Projecte innovadors cedeix el relleu el 2019 al projecte Empordà, Terra de Valors, que treballarà cinc valors clau per a la comarca: l’accessibilitat, la innovació, la transparència, la sostenibilitat i la cohesió
Comentaris (0)