Protocol pioner conta l'assetjament entre infants i adolescents a Castell-Platja d'Aro

Les situacions d'assetjament no resten recloses entre les quatre parets d'una aula, sinó que es poden estendre en horaris d'extraescolars o en temps de lleure. Per tal de detectar la problemàtica i tallar-la de soca-arrel, el conjunt de la comunitat ha de saber com actuar i alhora fer-ho de manera coordinada. Una metodologia emprada durant 5 anys a Castell-Platja d'Aro i S'Agaró, que ha desembocat en l'actualització del protocol municipal per prevenir el "bullying" entre infants i adolescents.

L'actual document parteix d'un primer protocol ideat el 2016. De fet, fou la Comissió per a la Promoció de la Convivència, qui va posar sobre la taula la necessitat d'abordar l'assetjament. S'hi van implicar totes les escoles, l'institut, l'Equip d'Atenció Primària, els Mossos d'Esquadra, la Policia Local i els serveis municipals d'atenció a les persones.

En aquest període de temps, hi han participat 1.060 alumnes des de 4t de primària fins a 4t d'ESO. Els professionals, per la seva banda, han rebut 170 hores de formació en educació emocional, 77 dels quals destinades a l'abordatge del bullying i el ciberassetjament. El protocol s'ha activat en 4 ocasions per a casos confirmats de violència, i des dels centres qualifiquen el document "de primordial" sobretot pel seu treball en xarxa.

El text es porta a la pràctica a través de formacions, xerrades, tallers i incideix de manera especial en l'educació emocional. Els seus pilars fonamentals són la prevenció, la detecció i l'actuació, tot oferint un seguiment de cada cas.

Després de 5 anys, els centres educatius asseguren que el document "forma part del seu ADN", i remarquen "que la formació és essencial".

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeix



Més articles de Societat