"Orgull de terrisser" és la nova exposició de producció pròpia del Terracotta Museu

"Orgull de terrisser" és la nova exposició temporal de producció pròpia del Terracotta Museu que reivindica l'orgull de la feina ben feta dels ceramistes de la Bisbal. La mostra s'ha inaugurat aquest cap de setmana coincidint amb la reobertura de les portes del museu després d'un mes i mig treballant en la reforma de la teulada, malmesa a causa de la calamarsada del 30 d'agost.

Una trentena de peces bisbalenques firmades i datades des de mitjan segle XVIII 18 a principis del XX formen part de l'exposició temporal "Orgull de Terrisser" del Terracotta Museu. La majoria són peces molt notables i de gran dificultat tècnica fins al punt que l'artesà va voler signar-les. En aquella època deixar-hi un testimoni imprès era un fet insòlit i això només té una explicació: l'orgull de fer la feina ben feta. Trobem peces amb la data, d'altres amb l'adreça o el el nom del terrisser i fins i tot en un cas el nom de la persona que la va comprar.

Ha estat un any i mig de recerca per a seleccionar aquestes peces, la majoria de col·leccions privades i d'aquestes gairebé la meitat formen part de dues famílies amb el cognom Vicens, un dels llinatges terrissers més importants de la història de la ceràmica bisbalenca paradoxalment, un dels més desconeguts. Està formada per nou gerres, dos aiguamans, una mesura i una rajola de mitgeria.

La mostra es pot visitar fins al 23 d'abril de 2023 a la Sala d'Exposicions temporals del Terracotta Museu de Ceràmica de la Bisbal d'Empordà. Precisament la inauguració ha coincidit amb l'obertura de les instal·lacions malmesa a causa de la calamarsada del 30 d'agost. De fet, encara queda una part de la teulada per rehabilitar.

El museu té una programació ben àmplia aquest mes d'octubre, des de la inauguració de l'exposició "Arquitectura d'una amnèsia", una experiència de tast de vins a la primera trobada especialitzada en ceràmica antiga de la Bisbal d'Empordà.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeix



Més articles de Cultura