SOS Costa Brava i Aigua és Vida alerten que el conveni entre l'Ajuntament de Girona i el Consorci de la Costa obre la porta a una nova onada urbanística.
El gener del 2021 es va aprovar el Pla Director Urbanístic de la Costa Brava, el que va suposar aturar unes 15.000 noves residències arreu del litoral gironí.
Un dels criteris bàsics que sustentava l'aprovació d'aquest Pla eren els limitats recursos d'aigua existents, agreujats encara més per la crisi de sequera actual.
Ara, però, segons SOS Costa Brava i "Aigua és vida" alerten que el conveni entre l'Ajuntament de Girona i el Consorci de la Costa Brava obre la porta a una nova onada urbanística, ja que el que es busca realment és aplanar el camí a l'especulació urbanística, ja que en aquest nou escenari, existirà una pressió important de canvis a l'alça en els planejaments urbanístics de la zona, segons denuncien les entitats.
Així doncs, des de SOS Costa Brava, també reivindiquen que l'aprovació del transvasament de 1.380 litres per segon del Ter cap a la Costa Brava, deixaria sense efecte el criteri del Pla sobre la manca d'aigua.
A més, denuncien la pressió que suposen les concentracions de població dels municipis litorals a l'estiu respecte a la gestió dels serveis bàsics, com el subministrament d'aigua corrent, les aigües residuals o els residus sòlids.
I donada l'actual situació de sequera, la més greu registrada mai, juntament amb la situació d'emergència climàtica, consideren imprescindible posar fre a la construcció de noves segones residències i piscines particulars.
Un exemple és la nova construcció d'una urbanització sobre un paratge natural únic de dunes.
Des de l'entitat també es vol recordar que el 57% dels habitatges de la Costa Brava actualment estan buits o són segones residències i, amb la nova restricció que prohibeix llogar aquestes com habitatges d'ús turístic, tindran un ús mitjà de 15 dies l'any. I això sol ja justificaria que no es construeixin més segones residències.
Comentaris (0)