El model tradicional de família format per pare, mare i fills ha deixat de ser majoritari i la diversitat familiar és comuna a les aules. Actualment hi ha moltes altres maneres de convertir-se en família i que no apareixen en els imaginaris tradicionals: tenir dos pares o dos mares, famílies d’origen, famílies d’acollida, famílies adoptives, mares o pares en solitari, així com nens i nenes nascuts a través de diverses tècniques de reproducció assistida.
A través d'una inquietud envers aquest tema d'una mare de l'escola La Salle de Palamós, els alumnes han pogut treballar la diversitat familiar dins les aules d'una manera inclusiva, posant especial èmfasi en el fet que les famílies poden ser molt diverses però totes tenen les mateixes funcions, basades en les cures, el suport mutu i l'estimació.
El projecte, que té com a principal objectiu visibilitzar aquesta nova realitat, s'ha portat a terme a través de xerrades amb les famílies, formacions al professorat i tallers amb els infants a través de dinàmiques participatives com respondre amb dibuixos a "com és la meva família, què fan les famílies i com serà la meva família del futur".
El projecte ha finalitzat amb un acte de cloenda a la Biblioteca Municipal de Palamós.
Comentaris (0)