Data: 07/10/2022
El Consell Comarcal del Baix Empordà ja té en marxa el "De l'escola a casa", un nou projecte impulsat amb la finalitat de sensibilitzar sobre el consum de peix de proximitat. Les actuacions s'han presentat a l'Espai del Peix de Palamós i en destaquen l'edició d'un joc de taula sobre les espècies de peixos així com la presentació d'una unitat didàctica elaborada per la Universitat de Girona.
Als infants i joves d'avui dia els costa menjar peix. Per aquest motiu el Consell Comarcal del Baix Empordà ha impulsat una nova campanya sota el nom 'De l'Escola a casa', que dona continuïtat al projecte 'El Peix a l'Escola'. La nova proposta té com a finalitat fer un pas més enllpa, promocionant el consum de peix de proximitat als infants però també treballant en l'àmbit familiar.
A les escoles i els menjadors s'ha aportat diferents materials didàctics, jocs i activitats i a les famílies se'ls han ofert xerrades nutricionals on han resolt dubtes i showcookings on han après a fer noves receptes amb peixos de km 0. Hi han participat més de 180 famílies.
Pel que fa als materials i activitats pedagògiques a les escoles i els menjadors, n'han posat dues en marxa. La primera és el Memopeix, un joc de memòria que consta de 27 parelles de fitxes on hi apareixen les il·lustracions de diferents espècies de peixos, i 27 fitxes més que, en aquest cas, descriuen cada una de les espècies.
El segon material és una unitat didàctica que porta per nom 'A quin ritme es mou el peix que mengem' i que ha estat creada el Grup de Recerca en Educació Científica i Ambiental (GRECA) del Departament de Didàctiques Específiques de la Facultat d'Educació i Psicologia de la Universitat de Girona. Es tracta d'un recurs educatiu sobre el consum responsable del peix que permet abordar aspectes relacionats amb el peix des de la perspectiva de la sostenibilitat. El recurs va acompanyat d'aquesta maleta pedagògica on es poden trobar diversos materials complementaris.
El Consell Comarcal, que dona una mitjana de 4.000 serveis de menjador, també està treballant per poder oferir peix de les confraries baix-empordaneses entre 2 i 3 dies a la setmana als escolars que es queden a dinar a l'escola.
Més articles de Societat
Comentaris (0)