INTERVÉ: Jordi Colomí, alcalde de Torroella de Montgrí i l'Estartit
Preocupació pel projecte del parc eòlic marí flotant que preveu la instal·lació, a entre 10 i 22 quilòmetres de la badia de Roses, de 84 torres de 250 metres d'altura i una potència de 15 MW cadascun.
Els sis principals Ajuntaments afectats, que són Cadaqués, Castelló d'Empúries, Sant Pere Pescador, L'Escala, Torroella de Montgrí-l'Estartit i Roses, estan en constants reunions i conversacions per anar tots a una. Defensen que aquest no és un problema polític ni de municipis individualment, sinó un problema general de la Costa Brava que tindrà greus afectacions.
Els afectats no es mostren en contra de les energies renovables, però defensen que aquest projecte és molt poc sensible amb el paisatge i que hi ha solucions alternatives per apostar per aquest tipus d'energies sense destruir-lo.
Per altra banda s'ha creat una plataforma que, sota el nom "Stop al macroparc eòlic marí de la Costa Brava Nord'', ha difós el vídeo que veuen en pantalla amb l'objectiu d'explicar amb imatges i missatges impactants l'afectació negativa que el projecte tindrà en aquest territori i l'agressió, sense precedents i de conseqüències irreversibles, que suposarà als valors mediambientals, paisatgístics, socials i econòmics de tot l'Empordà.
Sota el lema "Sí a les energies renovables, però no a les megainstal.lacions", la plataforma, i la trentena d'entitats que en formen part, també es mostren del tot favorables a aquest tipus d'energia, però demanen que, agafant de referència els models de Plans de transició energètica com els que ja han aprovat Figueres i Roses, s'apliqui un model de transició energètica descentralitzat i participatiu.
Comentaris (0)