Milloren les previsions d'ocupació als apartaments turístics

Baix Empordà

Data: 30/06/2020

Els apartaments i habitatges d’ús turístic de les comarques gironines afronten una nova temporada amb la gran majoria dels allotjaments en funcionament després d’estar més de tres mesos tancats a causa de l’estat d’alarma decretat arran de la pandèmia de la COVID-19.  S’espera que a principis de juliol la pràctica totalitat dels allotjaments hagin reobert.

El sector es manté optimista ja que les perspectives d’ocupació són millors de les que s’esperaven. Segons l’Associació Turística d’Apartaments Costa Brava- Pirineu de Girona des que s’ha restablert la mobilitat entre províncies i des de l’anunci d’obertura de fronteres a l’Estat espanyol el ritme de reserves ha anat creixent de forma sostinguda. Si la situació sanitària es manté estable i es mantenen les condicions de bona climatologia i arribada de turistes estrangers, s’espera un agost amb una ocupació al voltant del 80%, molt similar a la del mateix mes de l’any passat.

Des de l’ATA s’està constatant també durant aquests dies un increment de peticions de reserves de famílies catalanes i espanyoles que tenien previst fer grans viatges a l’estranger  i que aquest any, degut a la situació actual, prefereixen  passar les vacances en apartaments, destacant les cases grans amb piscines ja sigui a la costa o a l’interior.

Per altra banda, l’Associació ha expressat la seva preocupació per l’arribada del client internacional que es considera clau per als mesos de juliol i setembre. En aquest sentit expliquen que els missatges contradictoris i poc concrets del Govern espanyol en relació a l’obertura de les fronteres han descol·locat i perjudicat al sector, sobretot al públic alemany i això va portar moltes anul·lacions de reserves.

El sector ha estat molt de temps treballant amb l’Institut per a la Qualitat Turística Espanyola i amb la Generalitat de Catalunya per tenir protocols d’higiene i seguretat clars i estrictes.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeix



Més articles de Economia