Ja han sortit els resultats de les excavacions a l'església de Santa Maria del Palau

INTERVÉ: Ferran Codina, arqueòleg

La història de l'església de Santa Maria del Palau de Torroella de Montgrí ja ha sortit a la llum gràcies a un projecte arqueològic que ha permès confirmar les sospites que hi havia sobre les diferents fases de construcció d'aquest espai.

Tot i que és un espai conegut des de fa temps i amb indicis d'ocupació des d'època romana, fins ara no s'hi havien realitzat mai excavacions de manera professional. Aquestes excavacions han permès confirmar la hipòtesis que es tenia que el temple havia comptat amb una fase de construcció romànica. Això s'ha demostrat arran de la descoberta d'un absis semicircular d'estil arquitectònic romànic.

Un cop finalitzades les excavacions arqueològiques, s'han realitzat feines de restauració i consolidació basades en cobrir l'edifici amb obra nova i consolidant les parets enrunades, sempre respectant les característiques de l'edifici. Fins ara l'estructura de l'església, tot i conservar bona part de la volta, es trobava molt malmesa. Ara queda una última fase que pretén adequar l'espai ja restaurat als visitants.

Els treballs d'estudi de la nau de l'església, l'espai de la galilea i l'espai de sagristia, es van iniciar el 2017 i, aquest dijous, s'han presentat al Museu de la Mediterrània aquests primers resultats que han servit per conèixer més a fons l'evolució arquitectònica i la cronologia de l'edifici.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeix



Més articles de Cultura