L'any 2012 es va descobrir mitjançant la metodologia de les prospeccions geofísiques que la ciutat ibèrica d'Ullastret es protegia per un monumental fossat defensiu que quedava amagat. Des del novembre un equip d'arqueòlegs treballa per posar-lo a la vista i recuperar 130 metres lineals del fossat que protegia la banda sud-oest de la fortificació.
D'aquí a unes setmanes les obres d'excavació estaran gairebé acabades i mentrestant Museu d'Arqueologia de Catalunya a Ullastret aprofita per mostrar-ho a la població amb visites guiades.
Guiats per l'equip d'arqueòlegs del jaciment, els assistents han tingut l'oportunitat de conèixer de primera mà els primers i sorprenents resultats de la intervenció, entre els quals la troballa d'una petita peça de plom amb inscripció d'escriptura ibèrica apareguda recentment en les excavacions del fossat defensiu.
Un altre de les troballes que els ha permès descobrir l'excavació són les restes de construccions domèstiques dins al fossat que evidencien que la ciutat va créixer fora muralles quan ja no podia acollir més habitants al seu interior. Un cop acabades les obres, el jaciment mostrarà un dels sistemes defensius més importants del món ibèric.
Comentaris (0)