Intevé: Norbert Botella, regidor de cultura de Calonge i Sant Antoni
El projecte de Calonge per convertir-se en una booktown segueix el bon camí. Després de rebre 210 demandes informatives, 130 projectes escrit i 65 visites durant les portes obertes dels locals, s'han triat els 25 projectes dels quals sortiran els escollits. El següent pas és distribuir les propostes guanyadores en els diferents locals.
L'objectiu marcat per l'organització és arribar amb la feina feta abans de la campanya de nadal. Això suposa que tots els espais hauran d'estar preparats i reformats per convertir-se en noves llibreries. És per això que l'Ajuntament oferirà ajudes de 10.000 euros per donar suport als nous establiments per fer les modificacions als locals. També hi haurà subvencions per incentivar la contractació d'empleats de la borsa de treball local.
Des de l'organització tenien la previsió d'aconseguir 7 o 8 llibreries pel booktown, però no descarten ampliar-ne el nombre degut a la gran quantitat de projectes rebuts. També valoren la importància de comptar amb llibreries especialitzades. D'aquesta manera s'aconseguirà una gran diversitat d'ofertes amb una alta varietat de llibres per fer que el nucli antic del municipi es converteixi en una gran llibreria.
Per complementar el booktown, el consistori farà una gran aposta per la promoció i programació cultural. Conferències i xerrades de llibreters i biblioteques són algunes de les activitats pensades des de l'organització. També han convidat escriptors coneguts com el napolità Erri de Luca, Maria Mercè Roca i Eduardo Mendoza per a què apadrinin les noves llibreries.
El nou projecte vol ser un actiu cultural i també un atractiu turístic. El fet de ser pioners a Catalunya vol atraure gent d'arreu del territori que estima la cultura i vinguin a mirar llibres a Calonge.
Amb aquest booktown, la localitat vol convertir-se en un focus cultural a nivell català i internacional.
Comentaris (0)