Intervenen: Sergi Nuss, portaveu SOS Costa Brava / Eduard de Ribot, advocat / Marta Ball-llosera, IAEDEN
Es presenta en societat la plataforma SOS Costa Brava, que aquest dissabte ha donat a conèixer a Pals un manifest que porta el mateix nom. D'aquesta manera, divuit entitats ecologistes i de defensa del territori de les comarques gironines uneixen esforços per denunciar diversos plans urbanístics que podrien suposar 2.250 cases noves, 4 hotels, un camp de golf, un càmping, 272 nous amarradors esportius i la prolongació de la C-32. Tot això en només 9 dels 22 municipis del litoral gironí. Creuen que aquesta xifra pot anar a més i tot es deu principalment a les facilitats que el capital estranger està trobant a les nostres administracions.
SOS Costa Brava adopta dues línies de treball: una és la mobilització social i captació de donatius per poder dur a judici els casos identificats; l'altra son les 11 reclamacions que fan al seu manifest i que exigeixen a les diverses administracions mesures reals que podrien aplicar amb facilitat. Totes elles amb la gran finalitat de desclassificar sòl.
SOS Costa Brava reuneix entitats de diferent envergadura, des de per exemple la històrica IAEDEN, la Institució Alt Empordanesa per a l'Estudi i Defensa de la Natura que va protegir els aiguamolls de l'Empordà, fins a d'altres més recents com Salvem el Golfet o Salvem la Pineda d'en Gori. Juntes consideren que tenen molt més múscul, però no volen oblidar dedicar esforços a cada cas en concret.
Amb un ull posat al projecte de declarar la Costa Brava reserva de la biosfera de la UNESCO
En l'acte de presentació també s'ha aprofitat per exigir a la Diputació i els municipis gironins que el projecte de declarar la Costa Brava reserva de la biosfera no sigui un brindis al sol. Creuen que només pot ser possible protegir el litoral si s'apliquen les demandes que fan al seu manifest.
Comentaris (0)