INTERVÉ: Marc Vilà, director de les excavacions arqueològiques de Sant Antoni de Calonge
El Laboratori d'Arqueologia i Prehistòria de l'Institut de Recerca de la Universitat de Girona ha finalitzat la campanya d'excavacions a Sant Antoni de Calonge, concretament a la zona del Collet. Una recerca que ha servit per ampliar els coneixements sobre la història del municipi sobretot pel que fa a la fase 1 de la vil·la, corresponent a l'època romana. S'han descobert restes de gerres i grans recipients que s'utilitzaven per a l'emmagatzematge al segle 1 aC.
Les descobertes de la recent campanya han permès tancar el sector sud-est de la vil·la i alhora treballar en la trinxera de la Guerra Civil que travessa el municipi. Un altre dels èxits de les excavacions ha estat localitzar el límit meridional del territori que servia per controlar el port de Palamós.
Els treballs són possibles gràcies al conveni entre l'ajuntament de municipi i el Laboratori d'Arqueologia i Prehistòria de la UdG. Cada any es du a terme una campanya d'excavacions a la zona i la d'aquest any conclou amb més coneixement sobre l'època romana així com de les trinxeres de la Guerra Civil.
Comentaris (0)