Sant Feliu aposta per desestacionalitzar i promoure artistes locals al Porta Ferrada

Sant Feliu de Guíxols aposta per desestacionalitzar i promoure artistes locals al Festival Porta Ferrada. Aquest matí, en un ple extraordinari s'ha aprovat el contracte de concessió de serveis per a la gestió integral del Festival per als pròxims tres anys. En aquest plec de clàusules hi ha diverses novetats.

La productora "The Project" ha estat l'empresa encarregada de gestionar el festival de Porta Ferrada des del 2019. Ara l'Ajuntament de Sant Feliu de Guíxols ha decidit no executar la pròrroga del contracte i aquest dimarts s'ha aprovat el plec de clàusules en un ple extraordinari. D'aquesta manera, d'aquí a poques setmanes ja podran treure a licitació la gestió del festival. El pressupost global augmenta i serà de 3,5 milions d'euros per any.

Pel que fa a la inversió de l'ajuntament al festival es redueix al 50%. Des del consistori volen consolidar el Porta Ferrada com el més antic de Catalunya però també com a referent organitzat per una administració pública.

Amb el nou contracte aposten per la descentralització i els artistes locals. En aquest sentit, proposen fer 5 concerts entre l'hivern i la primavera i un cicle d'actuacions ja a l'estiu amb artistes de la zona en diferents locals d'oci i restauració de la ciutat.

D'altra banda, s'han afegit clàusules socials al contracte. Entre un 0,1% i un 0,3% del taquillatge estarà destinat a una entitat local del sector. També Apropa Cultura es podrà beneficiar d'entrades gratuïtes o amb preu reduït. A més, tenen previst la contractació de persones amb un grau de discapacitat d'un 33% o més.

Es preveu un mínim de 20 concerts i un màxim de 35 amb un preu de mitjana ponderada de 80 euros. Finalment, les propostes de comèdia, que fins ara formaven part d'un cicle d'humor, ara s'inclouran dins la programació genèrica del festival, en el marc del 7% de la programació destinada a arts escèniques, dansa i teatre.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeix



Més articles de Política