Dones del camp de la Baixa Saxònia visiten la granja de vacum de Monells

Aquests dies, l'Associació de Dones del Món Rural estan molt ben acompanyades amb la visita de l'Associació de les Dones del camp de la Baixa Saxònia. Amb aquest intercanvi, aprofiten per visitar diverses empreses i participar en diverses activitats relacionades amb el sector ramader i la pagesia. El divendres van està a la granja experimental de vacum de Monells de Llet Nostra.

Són un grup de dones pageses i ramaderes que venen d'Alemanya. Formen part de l'Associació del camp de la Baixa Saxònia i aquests dies han vingut a Catalunya a conèixer de més a prop el sector agrícola i ramader. L'experiència forma part d'un intercanvi amb l'Associació de Dones del Món Rural. Fa dos anys, algunes de les dones de l'entitat van anar a conèixer de primera mà algunes granges del nord-oest d'Alemanya.

En aquesta ocasió, han visitat la granja experimental de vacum de Monells. Han vingut a conèixer com s'explica el món ramader a la societat a través de l'experiència #Aprop de Llet Nostra que ofereix l'empresa a les famílies per entendre el procés productiu que hi ha darrere d'un got de llet. També han tingut l'oportunitat de fer un tast de llet i conèixer l'entorn.
 

La idea és fer una visita en què s'explica no només l'animal, sinó també la inversió d'una granja al territori, la relació del territori, els cultius que alimenten les nostres vacances, també parlarem de les nostres vaques i del producte, fer valdre la llet, es fa un tast de llet per valorar moltes coses del producte"- Anna Targa, veterinària assessora de la cooperativa lletera Ramaders del Baix Empordà i Llet Nostra


Durant la visita s'ha destacat la part d'investigació que es dur a terme a la granja, propietat de la Diputació i gestionada per l'Institut de Recerca i Tecnologia Agroalimentàries (IRTA) .

Aquesta visita i aquesta granja és especial perquè s'hi fa una especial èmfasi en la investigació. Aquí a la granja de Monells, és la granja de la Diputació i l'Irta i es dona a terme molta recerca, sobre com millorar la salut dels animals, la qualitat del producte... i és molt interessant que amb visites com avui que són dones que ja saben que és una granja, doncs avui veuran una granja diferent, on hi ha una infraestructura que permet fer una recerca acorada".

Des de l'associació de Dones del Món Rural els hi han organitzat altres visites. Per exemple han també a la granja Mas Bes de Salitja.

 Hem intentat buscar coses molt diferents per cada dia perquè puguin conèixer la diversitat que hi ha a tot Catalunya de les activitats" Maria Àngels Prat, ramadera i representant de l'Associació Dones del Món Rural

Amb aquesta experiència han creat cohesió i han intercanviat coneixements. També ha servit per donar visibilitat al paper de la dona en aquest sector.
 

Tenim els mateixos punts en comú. Buscar intercanvis de coneixements, crear aliances entre nosaltres, compartir dies i jornades i incidir en les polítiques del govern, donar el nostre punt de vista"

El paper de la dona avui és només un reflex de la realitat perquè en el món rural hi ha moltes dones, de fet a qualsevol granja que vagis et diran que la dona és el pal de paller de la casa, el mas ui l'empresa, són el pal de paller de portes endins habitualment eren així. I el que fem aquí és visibilitzar la presència de les dones que sempre hi ha sigut i sense elles no s'hagués pogut fer tota la feina que es fa"

L'Associació de Dones del Món Rural va néixer fa cinc anys per a donar visibilitat a la seva feina, defensar els seus interessos i necessitats, crear sinergies i millorar la igualtat d'oportunitats del sector. Actualment, hi formen part 200 dones principalment ramaderes i pageses.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeix



Més articles de Medi Ambient