Intervenen: Alfons Zarzoso, Responsable Museu Història de la Medecina; Xavier Sierra, President del Patronat Museu d'Història de la Medecina; Josep Melcior Muñoz, regidor responsable Museu d'Història; Joaquim Maria Puigvert, Director Càtedra Martí Casals
Fa 75 anys un descobriment que va revolucionar el món arribava al nostre país. La penicil·lina va capgirar la medicina i va significar un abans i un després en la immunologia. Per commemorar aquesta efemèride El Museu d'Història de la Medecina en col·laboració amb el Museu d'Història de Sant Feliu Espai del Metge Rural i la Càtedra Martí i Casals del Metge Rural han dissenyat una exposició.
La mostra recull els antecedents científics de la penicil·lina, la tensió entre la ciència i el negoci i com ràpidament es va convertir en una qüestió d'Estat en plena segona guerra mundial. Fa un repàs de les institucions de recerca i assistència més destacades en el seu descobriment i emmarca el cas de Barcelona, mostrant la importància del laboratori municipal i les dificultats de producció que hi va haver a Catalunya.
El Museu d'Història de Sant Feliu contextualitza a la Vall d'Aro les informacions de l'exposició amb testimonis i notícies de l'època que relaten les dificultats d'aconseguir la penicil·lina i el mercat negre que es va formar al seu voltant.
La divulgació de l'Espai del Metge Rural
L'exposició és una mostra més de la relació entre la Càtedra Martí i Casals i l'Espai del Metge Rural de Sant Feliu de Guíxols amb les universitats, centres de recerca i el Museu d'Història de la Medicina per divulgar el llegat d'aquesta part de la medecina.
L'exposició es pot veure fins el 27 de juny amb entrada gratuïta i un cop visitada, es pot canviar d'aires just al mateix edifici. I és que a la Capella de l'Antic Hospital hi ha una exposició sobre els Camins de Ronda, amb fotografies i plafons explicatius d'aquest patrimoni, un vídeo i objectes relacionats amb un dels atractius turístics més grans de la Costa Brava.
Comentaris (0)