Processos judicials contra polítics i activistes independentistes també al Baix Empordà

Baix Empordà

Data: 21/02/2019

La repressió contra l'independentisme que les formacions partidàries de la República Catalana denuncien i rerefons de les mobilitzacions d'aquest dijous, també s'ha notat al Baix Empordà on diversos alcaldes i activistes han fet front a citacions judicials i denúncies.

Qui afronta un procés més sever és Dolors Bassa. Consellera Treball i Ocupació del Govern que va impulsar el Referèndum la Torroellenca porta més d'un any en presó preventiva acusada de rebel·lió, sedició, malversació de fons públics i desobediència. Delictes pels quals li demanen entre 7 i 54 anys de presó en el judici que s'està celebrant al Tribunal Suprem Espanyol.

Dos cupaires als jutjats

Amb permís del cas de Bassa, el més mediàtic ha estat segurament el de l'Alcalde de Verges, Ignasi Sabater, que afronta dos processos judicials.

El primer dels casos es remunta a la punxada de rodes que hi va haver al poble posteriorment a l'1-O. Per aquest atac, del qual no se n'han trobat els responsables, només està investigat perquè va fer unes declaracions que la Fiscalia interpreta com a odi a la Guàrdia Civil. El cas segueix obert després de la declaració que Sabater va fer el Juny als jutjas de La Bisbal.

El segon dels casos ha aixecat una enorme polseguera i ha arribat fins al Congrés de Diputats Espanyol. El 16 de gener Sabater i 15 persones més van ser detingudes en una operació contra l'ocupació de vies del TAV a l'aniversari de l'1O. Les detencions van ser fetes sense ordre judicial expressa i amb agents encaputxats i sense identificar. Els detinguts hauran de declarar a Girona properament.

El seu company de la CUP de Torroella, Robert Huertas, va declarar el passat onze de febrer a la comandància de la Guàrdia Civil de l'Estartit acusat d'amenaces a membres de C's que intentaven fer un acte polític a Torroella de Montgrí. Es van trobar amb una manifestació de rebuig a la seva presència i un dels regidors del partit va rebre l'impacte d'una llauna.

Alcaldes perseguits per deixar locals l'1O

La cessió de locals per la votació del Referèndum ha fet que uns 700 alcaldes hagin estat investigats. Els de La Bisbal, Lluís Sais, i Palafrugell, Josep Piferrer, han hagut de passar pels jutjats. El cas, ha tingut resolucions positives pels seus companys de Lleida, ja que el jutge que portava el cas l'ha arxivat, en una decisió que els afectats esperen que es traslladi a la resta.

El rebuig a la instrucció contra l'1O practicada pels tribunals ha portat a declarar Txarly, membre del CDR de Palafrugell acusat d'increpar el jutge Pablo Llarena, quan aquest estiu sortia de sopar d'un restaurant de Mont-Ras.

Un ajuntament contra la Guàrdia Civil

Un altre cas que està als Tribunals és el de l'Ajuntament de La Tallada per les destrosses ocasionades per la Guàrdia Civil quan va irrompre al poble per intentar aturar la votació. L'acció dels agents, a més de causar diversos ferits, va destrossar vidres i portes de la casa de la vila, convertida en local electoral.
 

Notícies relacionades

 
La Vaga General minut a minut (21-02-2019)

Concentracions davant dels Ajuntaments per donar suport a la vaga (21-02-2019)

Tallen diverses carreteres del Baix Empordà amb motiu de la vaga general (21-02-2019)

Bona part del petit comerç tanca per la vaga general (21-02-2019)

Serveis mínims als ajuntaments i escoles i poc seguiment a l'Hospital (21-02-2019)

Engrogueixen els carrers de Palamós per reivindicar que l'autodeterminació no és delicte (21-02-2019)


 

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeix



Més articles de Política