Intervé: Carles Motas, alcalde de Sant Feliu de Guíxols
L'hibernació de l'economia i els serveis no essencials obligats per l'emergència sanitària trastocarà els plans de legislatura de les administracions locals que hauran de redefinir objectius i terminis. Tot el músucl administratiu està implicat en la lluita contra el coronavirus i els seus efectes socials i econòmics i això és evident que obligarà a redefinir estratègies sobretot en el calendari d'obres públiques i licitació de projectes.
Un exemple d'això és a Sant Feliu de Guíxols on l'equip de govern havia abordat diferents projectes que considerava estratègics amb una planificació anual que ha quedat trastocada. Elements com el nou Thyssen, els aparcaments públics del tennis i la Corxera o arreglar l'espigó de Rius i Calvet afectat pel Temporal Gloria poden ser alguns dels projecte que pateixin modificacions de calendari.
Malgrat aquest sotrac que consideren com l'any més difícil que han viscut, l'Ajuntament confia en que la legislatura serà productiva respecte els projectes estratègics que s'havia fixat.
L'Ajuntament està preocupat per l'impacte social que tindrà l'estat d'Alarma en un moment on començava la temporada turística. El comerç pràcticament aturat, el turisme paral·litzat i més pressió per uns serveis socials que ja abans del coronavirus treballaven amb moltes famílies vulnerables que encara patien els estralls de la crisi financera del 2008.
Sobre l'intensa activitat cultural i lúdica que hi ha a l'estiu a la ciutat l'Alcalde Carles Motas confia, amb el punt de prudència que obliga l'incertesa del virus, que es podrà fer. De moment no s'ha cancel·lat res i esdeveniments com el Porta Ferrada fan promocions a través de les seves xarxes socials. La incògnita, però, és saber com afectarà en el comportament humà el llarg període de confinament i si quan s'aixequi ens seguirem comportant igual que abans.
Comentaris (0)